Return to site

Güneş Panellerinin Enerji üretim Verimliliğini Etkileyen ana Faktörler

September 23, 2021

Birincisi aydınlatma açısıdır.Güneşin doğudan doğup batıdan battığını biliyoruz.Farklı aydınlatma açıları ile güneş panellerinin elektrik üretim verimleri de farklıdır.Dikey aydınlatma koşulu altında elektrik üretim verimi en yükseği;

İkincisi, aşağıdaki şekildeki deneysel veriler aracılığıyla daha sezgisel olarak hissedilebilen ışık yoğunluğudur. Aşağıdaki şekilde, farklı renkler farklı ışık yoğunluklarını temsil eder ve aynı güneş panelinin farklı ışık yoğunlukları altındaki çıkış gücü farklıdır. Örneğin, güneş panelinin 1200 lux ışık yoğunluğu altında maksimum çıkış gücü yaklaşık 101w iken, 200 lux ışık yoğunluğu altında maksimum çıkış gücü sadece yaklaşık 17w'dir, bu da 5 kattan fazla tam bir farktır. Işık yoğunluğu arttıkça, güneş panelinin çalışma akımı da artar;

Üçüncüsü gölge tıkanmasıdır Karavanın tepesindeki bazı dış mekan klimaları ve uydu TV'ler güneş panellerini engelliyorsa, güç üretim verimliliğini kesinlikle düşüreceklerdir, bu nedenle kurulum sırasında bundan kaçınılmalıdır. Gölge oklüzyonunun güneş panellerinin güç üretim verimliliği üzerindeki etkisini doğrulamak için laboratuvarımız da ilgili testler yaptı.100W güneş panellerinde 1/2 yatay oklüzyon ve 1/2 dikey oklüzyon yaptıktan sonra yatay oklüzyonun daha iyi olduğunu gördük. dikey oklüzyondan daha ciddidir.Etkisi daha ciddidir.Yatay ekranlama 1/2 olduğunda, ölçülen akım 0.01A'dır ve neredeyse hiç akım çıkışı yoktur;

Ayrıca güneş paneli üzerindeki bazı toz ve kalıntılar da enerji üretim verimliliğini etkileyecektir.

Fotovoltaik modülün renginde renk farkı var mı? Solar modüllerin ömrünü ve güç üretimini etkiler mi?

Gücü etkilemez.Bu tip pile B-seviye güneş pili denir ve fiyatı A-seviyesinden 1 yuan/W daha düşüktür.Genel olarak, güç üretim verimliliği daha düşüktür.

Ama kullanımınızı etkilemez.Fiyat verimine göre değil, gerçek güce göre hesaplanmıştır.Bu nedenle, elektrik üretmek için düşük verimli birçok film kullanmak ekonomiktir.Tavsiye etmeye değer.

Fotovoltaik modüllerin renk sapmalarının gücü etkilememesinin nedeni:

Mavi veya koyu mavi yansıma önleyici katman, bir silikon nitrür biriktirme işlemi ile üretildiğinden, gelen ışığın bir kırılma açısına sahip olması,

Eğik ışığın çoğu alttaki silikon çip tarafından yansıtıldığında, silikon nitrürün kırılma açısını aşar, bu nedenle sadece silikon çipi aydınlatmaya devam etmek için yansıtılabilir.

Yansıma önleme amacına ulaşmak için, ışığın kullanım oranı yüksektir ve güneş pilinin güç üretim verimliliği de yüksektir.

Silisyum nitrürün rengi, kalınlığına göre yansıyan ışığın farklı dalga boyları tarafından belirlenir, ancak kalınlık farklı olduğunda yansıma önleme işlevi aynıdır, yani mavi renk, ana enerjiyi taşıyan görünür ışığın olduğunu gösterir. kırmızı, yeşil ve sarı gibi kullanılır.

Koyu mavi yansıma önleyici, açık mavi dalgalar gibi biraz daha geniş bir dalga boyu aralığına sahiptir, ancak güneş pillerinin güç üretim verimliliğini artırmaz, çünkü kristalin silikon hücreler yalnızca 200---700 nm dalga boyuna duyarlıdır. bu aralığı aşarsa yansıma yapmaz.Katmanlar tarafından çalınırsa kullanılması mümkün değildir.

Refleks:

Yansıma önleyici, ışığın silikon nitrür altındaki silikon levhaya eğik olarak girmesine izin vermek olduğundan, neden doğrudan eğik güneş ışığını kullanmıyorsunuz?

Aslında ışığın enerji yoğunluğu sabittir.Aynı alanın enerjisi eğik olarak aydınlatıldığında daha geniş bir hücre alanı için kullanıldığında hücre başına güç üretimi azalır.

Örneğin 1000W/metrekare güneş ışığı 1 metrekare ise, bir metrekare güneş enerjisi bir metrekareye dik olarak ışınlandığında 1000W kullanabilir.Işık enerjisinin yarısı 500W'dır.

Genellikle silikon hücrelerin verimliliği %15-21'dir. Yani 1 metrekarenin gücü 150-200W.

Eğik güneş ışığından kaçınmanın bir başka nedeni de, ışığın kırılma açısının bir kısmının, tıpkı yansıyan ışık gibi pil yüzeyinden dışarı yansıtılmasıdır.