Return to site

Fotovoltaik sanayi tedarik zincirinin fiyatı sabittir ve büyük ölçekli elektrik santrali projelerinin teklifi hala yüksek seviyededir.

November 16, 2021

Fotovoltaik silikon malzemelerin fiyatı sabittir ve Noel döneminde yükselen bir dalga olabilir

Fotovoltaik silikon malzeme teklifleri bu hafta istikrarını korumaya devam etti ve fiyatlar geçen haftayla aynı kaldı. Çinli silikon malzeme şirketlerinin çalışma hızı çok fazla değişmedi ve üretim kapasitesi ve sevkiyat hacmi temelde aynı. Küçük hacimli siparişler için teklifler hala yüksek. Batı'da Noel'in yaklaşması ve Çin Yeni Yılı ile birlikte fiyat artışları dalgasının olup olmayacağı da çok muhtemel.

Fotovoltaik silikon gofretlerin genel fiyatı sabittir

Bu hafta silikon gofretlerin fiyatı temelde geçen haftayla aynı ve genel fiyat sabit. Fotovoltaik silikon malzemelerin fiyatında yeni dalgalanmalar olursa, fotovoltaik silikon gofretlerin fiyatı birlikte dalgalanacaktır.

Güneş pillerinin fiyatı temelde sabittir ve pazarlık fiyatının dalgalanma aralığı 0,0031 USD/W civarındadır.

Güneş pili fiyatları ve işlem fiyatları bu hafta temelde sabit kaldı. Talep yönünden, güneş modüllerinin fiyatının aşağı yönlü kabulü hala yüksek değil, güneş modüllerinin işletim hızı yüksek değil ve güneş pili tedarik talebi, güneş pili pazarına iletilen ve güneş pili pazarına iletilen kenarda kalıyor. sevkiyatlar üzerindeki baskı artıyor Birinci kademe şirketlerin monokristal güneş pili teklifleri hala sabit, ancak nispeten yüksek esnekliğe sahip ikinci ve üçüncü kademe şirketler, siparişleri müzakere ederken farklı ürünler için farklı pazarlık yöntemlerine ve güneş enerjisinin fiyat dalgalanma aralığına sahip. hücreler hala 0,0031 USD/W civarında.

Güneş modülü fiyatları istikrar kazanmaya devam ediyor

Bu hafta güneş enerjisi modüllerinin fiyatı geçen hafta tahmin edilenle aynı ve istikrar korunmaya devam ediyor.Fotovoltaik güç istasyonu modüllerinin teklifleri nispeten yüksek. Bazı projelerin kışın sürekli gecikmesi ile güneş enerjisi modülü sevkiyatlarının verimliliği düşmüş ve bazı küçük ve orta ölçekli güneş paneli fabrikaları buna dayanamaz hale gelmiş, siparişleri indirimli ticaret yapmayı planlıyorlar. Ancak, yukarı akış tekliflerinde önemli bir değişiklik olmadığında, güneş enerjisi modüllerinin maliyet fiyatı ve satış fiyatı hemen hemen aynıdır. Buna ek olarak, son zamanlarda alt fotovoltaik malzeme şirketleri, tüm fotovoltaik ürün serisinin hizmet ömrünü güçlendirmek ve verimliliği artırmaya ve maliyetleri düşürmeye odaklanmak için invertörler ve braketler gibi yeni ürünleri art arda piyasaya sürdü.

Fotovoltaik endüstrisi için önümüzdeki hafta pazar tahmini:

Güneş enerjisi modüllerinin fiyatı bu hafta temelde sabit ve özel koşullar olmadan gelecek hafta çok fazla dalgalanma olmayacak. Yıl sonuna doğru fiyatlarda aşağı yönlü bir trend görmedik ancak fiyat artışları ihtimali var.