Return to site

Güneş Panellerive Güneş Fotovoltaik Sistemlerinin çalışma Prensibi ve Elektrik üretim Yöntemi

September 10, 2021

Güneş,insanoğlunun bildiği uygarlık başlamadan çok önce dünya üzerinde parlıyor. Engüvenilir olduğu ve insanlar için sınırsız olarak kullanılabildiği için,insanlar aydınlatma ve ısı için güneş enerjisine güvenmeye başladılar. Güneşenerjisi her gün sürekli olarak mevcut olduğundan, fotovoltaik güneş enerjisisistemlerinin kapasitesi son yıllarda tüm yenilenebilir enerji kaynaklarıarasında en hızlı büyüyeni olmuştur. Dünyadaki yaşamın doğuşundan bu yana, esas olarak güneş tarafından sağlanan ısı radyasyonu ile varlığını sürdürmüştür ve eski zamanlardan beri, insanlar güneşi nesneleri kurutmak ve bunları bir yemek yapma yöntemi olarak kullanmak için kullandıklarını da biliyorlar. tuz yapmak ve tuzlu balıkları kurutmak. Fosil yakıtların azalmasıyla birlikte güneş enerjisi insan enerji kullanımının önemli bir parçası haline geldi ve sürekli geliştirildi. 

Güneş panellerinasıl elektrik üretir? 

Güneşenerjisinin dünyanın en çevreci enerji kaynağı olduğunu herkes bilir.Dünyayaher yıl gönderilen enerji 10 milyar kwh, kişi başı yaklaşık 700 milyon kwh'dir.Three Gorges Projesi'nin tam elektrik üretiminden sonra, 1,2 milyon ThreeGorges elektrik santraline eşdeğer olan 84 milyar kWh/yıl üretilecektir. Güneşenerjisini kullanmanın iki yolu vardır: ışıktan ısıya dönüşüm ve fotoelektrikdönüşüm.Güneş paneli enerji üretimi, gelişmekte olan bir yenilenebilir enerji kaynağıdır. Geniş anlamda güneş enerjisi, yeryüzünde rüzgar enerjisi, kimyasal enerji, su enerjisi vb.   

Güneş enerjisinikullanmanın yolları nelerdir? 

①Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirenfotovoltaik (güneş pili, güneş pili) elektrik üretim sistemi; ②Güneş enerjisini elektrik enerjisi üretmek için kullanan güneş enerjisi üretim sistemi; ③Güneş enerjili su ısıtma sistemi gibigüneş ısısı kullanımı; ④Güneş merkezi ısıtma ve güneş klima ısıtma ve soğutma, güneş binaları, vb. "Güneş Enerjisi" güneş uçakları gibi geleceğin mobil enerji uygulamaları fotovoltaik enerji üretim sistemleridir.Uçağın kalkış, iniş ve uçuşu için güç ve güç kaynakları, güneş fotovoltaik enerji üretim sisteminden gelir. 

Güneş enerjisi üretimi için iki yöntemvardır, biri ışık-ısı-elektrik dönüşüm yöntemi, diğeri ışık-elektrik doğrudandönüşüm yöntemidir. (1) Işık-ısı-dinamik-elektrik dönüştürme yöntemi, elektriküretmek için güneş radyasyonu tarafından üretilen termal enerjiyikullanır.Genel olarak, güneş kolektörü emilen ısı enerjisini çalışma sıvısınınbuharına dönüştürür ve ardından buhar türbinini elektrik üretmek. İlk süreç,ışık-ısı dönüşüm sürecidir, sonraki süreç, ısı hareketi ve daha sonra sıradan termal güç üretimi ile aynı olan elektriğin son dönüşüm sürecidir.Güneş termal enerji üretiminin dezavantajları, verimliliğin düşük olmasıdır. çok düşük ve maliyeti yüksektir.Yatırımının normal termik santrallerden en az 5 ila 10 kat daha pahalı olduğu tahmin edilmektedir. 

Güneş enerjisi üretimi, çalışmak için karebir dizi güneş pili kullanarak güneş radyan enerjisini elektrik enerjisinedönüştüren fotovoltaik teknolojisini kullanır. Çalışma moduna göre, güneşenerjisi şebekeye bağlı fotovoltaik enerji üretimi ve şebekeden bağımsızfotovoltaik enerji üretimi olarak ikiye ayrılabilir. Şebekeye bağlı fotovoltaikenerji üretimi, şebekeye bağlı ve şebekeye güç ileten bir fotovoltaik enerjiüretim sistemidir. Fotovoltaik enerji üretiminin büyük ölçekli ticari enerji üretimi aşamasına girmesi önemli bir gelişme yönüdür ve şebekeye bağlı fotovoltaik güneş enerjisi santralleri, enerji endüstrisinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.Fotovoltaik enerji üretim teknolojisinin ana eğilimidir. Bugün dünyadaki gelişme. Şebekeye bağlı sistem, güneş pili dizileri, sistem kontrolörleri ve şebekeye bağlı eviricilerden oluşur.   

Fotovoltaik: Solar fotovoltaik güçsisteminin (Güneş enerjisi sistemi) kısaltmasıdır.Güneş pili yarı iletkenmalzemelerinin fotovoltaik etkisini doğrudan güneş radyasyon enerjisinielektrik enerjisine dönüştürmek için kullanan yeni bir güç üretim sistemi türüdür.Bağımsız çalışma ve Şebekeye bağlıçalışmanın iki yolu vardır.   

Güneş fotovoltaik sisteminin çalışmaprensibi, gündüz, ışık koşullarında, güneş pili modülleri belirli birelektromotor kuvveti üretir ve güneş pili dizisi, modüllerin seri ve paralelbağlanmasıyla oluşturulur, böylece voltajın voltajı dizi, sistemin girişvoltajının gereksinimlerini karşılayabilir. Ardından pili şarj ve deşarjkontrolörü aracılığıyla şarj edin ve ışık enerjisinden dönüştürülen elektrik enerjisinidepolayın. Geceleri, pil takımı invertör için giriş gücü sağlar İnvertörün işlevi sayesinde DC gücü, güç dağıtım kabinine iletilen AC gücüne dönüştürülür ve güç, gücün anahtarlama işlevi tarafından sağlanır. dağıtım dolabı. Pil paketinin deşarjı, pilin normal kullanımını sağlamak için kontrolör tarafından kontrol edilir. Solar fotovoltaik sistem güç istasyonları ayrıca, sistem ekipmanını aşırı yük çalışmasından ve yıldırım çarpmalarından korumak ve sistem ekipmanının güvenli kullanımını sürdürmek için sınırlı yük koruması ve yıldırımdan korunma cihazlarına sahip olmalıdır.   

Fotovoltaik enerji üretim prensibi Birfoton bir yarı iletken malzemeyi ışınladığında ve bir atomdaki bir elektronlaçarpıştığında, foton yeterli enerjiye sahipse, o zaman atomun dış tabakasındakielektronlar enerjiyi emer ve elektron yeterince emerse enerji, esarettenkurtulacak. , Metalden kaçın. Teorik fotovoltaik enerji üretimi, güneşenerjisini doğrudan elektrik enerjisine dönüştürmek için güneş pillerinikullanan fotovoltaik etki ilkesine dayanmaktadır. Elektrik üretimi için ister bağımsız ister şebekeye bağlı olarak kullanılsın, fotovoltaik enerji üretim sistemleri temel olarak güneş panelleri (bileşenler), kontrolörler ve invertörlerden oluşur, esas olarak elektronik bileşenlerden oluşur ve mekanik bileşenler içermez. fotovoltaik enerji üretim ekipmanı Son derece rafine, güvenilir, istikrarlı, uzun ömürlü, kurulumu ve bakımı kolay. Bu nedenle güneş fotovoltaik panelleri bulutlu ve yağmurlu günlerde de elektrik üretebilir, ancak mevcut teknik nedenlerden dolayı güneş enerjisi dönüşümünün verimliliği hala çok düşüktür ve bulutlu ve yağmurlu günlerde elektrik üretim verimliliği eskisi kadar iyi değildir. gün. Bu nedenle güneş pilleri genellikle siyahtır. Son yıllarda temiz enerjinin gelişmesiyle birlikte güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve su koruma istasyonlarının geliştirilmesi, mevcut enerji kaynaklarının neden olduğu baskıyı hafifletebilir ve aynı zamanda küresel sera etkisini de hafifletebilir.   

Güneş panellerinin çalışma prensibininanalizi Güneş panelleri, güneş ışığını emerek fotoelektrik veya fotokimyasaletkilerle güneş radyasyon enerjisini doğrudan veya dolaylı olarak elektrikenerjisine dönüştüren cihazlardır.Çoğu güneş panelinin ana malzemesi"silikon"dur. Ancak üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle yaygınve yaygın olarak kullanılmamıştır. Işığın elektriğe doğrudan dönüşümü, güneşradyan enerjisini doğrudan elektrik enerjisine dönüştürmek için kullanılır.Işığı elektriğe dönüştürmek için temel cihaz güneş pilleridir. Güneş pili, fotovoltaik etki nedeniyle güneş ışığı enerjisini doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren bir cihazdır.Yarı iletken bir fotodiyottur.Güneş fotodiyot üzerine parladığında, fotodiyot güneşin ışık enerjisini elektrik enerjisine çevirecektir.Akım.   

Fotovoltaik enerji üretim sisteminde güneşmodülü üretim hattının çalışma prensibi. Fotovoltaik enerji üretimi, güneşenerjisini doğrudan elektrik enerjisine dönüştürmek için güneş pillerinikullanan fotovoltaik etki ilkesine dayanmaktadır. Fotovoltaik enerji üretimsistemi temel olarak üç bölümden oluşur: güneş panelleri, kontrolörler veinvertörler.Esas olarak elektronik bileşenlerden oluşurlar ve mekanik parçalariçermezler.Bu nedenle, fotovoltaik güç üretim ekipmanı son derece rafine, güvenilir, kararlı, uzun ömürlüdür. , kurulumu ve bakımı kolaydır. Wuhan Sangong Intelligent Equipment Manufacturing Co., Ltd. bir yüksek teknoloji kuruluşudur.Şirket, güneş pili modülleri için otomatik üretim hatları üreticisidir.25MW/yıl ve üzeri kapasiteye sahip komple hat çözümleri ve ekipmanları sağlar.Ayrıca otomatik güneş pili dizme makineleri ve lazerler sağlar.Dublama makinesi, güneş pili sıralama makinesi, güneş modülü test cihazı, otomatik kalaylama makinesi, ince film pil lazer kazıma makinesi gibi ince film pil serisi ürünler. Güneş panelleri, güneş enerjisi üretim sisteminin temel parçası ve güneş enerjisi üretim sisteminin en değerli parçasıdır. İşlevi, güneşin ışıma gücünü elektrik enerjisine dönüştürmek veya depolamak için aküye göndermek veya yükü çalışmaya itmektir.   

Güneş fotovoltaik kirlilik, evrensellik vetükenmezlik avantajlarına sahiptir.İnsan enerji krizini ve çevre sorunlarınıçözmenin etkili bir yoludur ve en umut verici yeni enerji teknolojilerindenbiridir. Güneş fotovoltaikinin temel bileşeni güneş pilidir. Güneş pillerikristal silikon malzemelerden yapılmıştır.Gelecekte uzun bir süre boyuncakristal silikon hücreler dönüşüm verimliliği, süreç olgunluğu ve hizmet ömrügibi temel göstergelerdeki avantajları nedeniyle pazarın ana akımını işgal etmeye devam edecektir. Kristal silikon güneş pili üretim hattının teknik seviyesi, güneş enerjisi fotovoltaik endüstrisinin rekabet gücünün yoğun bir ifadesi olan güneş pillerinin dönüşüm verimliliğini ve üretim maliyetini doğrudan etkiler