Return to site

 

Güneş Pili ModüllerininGörsel Denetimi

September 13, 2021

Güneş pillerininrenkleri esas olarak çiçek, kırmızı ve yin ve yang'ın bir kısmı gibi dokulardanetkilenir. 

Kırmızı pullaresas olarak düşük miktarda aşınmış dokudan kaynaklanır. Tekstüre korozyonumiktarı 3'ten azsa, silikon gofretin hasar tabakası tam olarak kaldırılacak vePE kaplamadan sonra genel kızarıklığa neden olacaktır. 

Sözde modeleaşırı yüksek miktarda tekstüre korozyonu neden olur Genel olarak konuşursak,tekstüre korozyonu miktarı 4,5'ten yüksek olduğunda, silikon gofret cilalamaişlemine eşdeğerdir ve kaplanmış hücre parlaktır ve tane sınırı ayrıca nispetenyüksektir. bariz. 

Yin ve yangfilmine gelince, aşağıdaki iki duruma ayrılabilir, biri daldırma durumu, diğeriise her kanal arasındaki korozyon miktarının sapmasıdır. 

Daldırma sıvısısorunu, üretim sürecinde ön ve arka silindirlerin ve ön bölmenin seviyesindenkaynaklanır.Silikon gofret tekstüre tankına girdiğinde, kimyasal sıvı ilesilikon gofret arasında bir zaman farkı vardır. Bu sayede silikon gofretinkimyasal sıvı ile ilk temas ettiği bölgedeki korozyon miktarı, kimyasal sıvıile daha sonra temas eden alandan kaçınılmaz olarak daha fazla olacaktır.Korozyon miktarındaki farklılık, kaçınılmaz olarak silikon gofret yüzeyindetutarsız doku etkilerine yol açacak ve PE kaplamadan sonra belirli bir renkfarkı oluşacaktır. Daldırma etkisini sağlamak için, kazık yapma tankınınmerdaneleri ve perdelerinin ayarlanması gerekir. 

Renk sapmasıpolikristal silikon hücreler için yaygındır.Polikristal silikon hücreler içinen yaygın renk koyu mavi iken monokristal silikon siyahtır. 

Proses ayarısayesinde yukarıda bahsedilen renk sapması sorunu etkin bir şekildeçözülebilir.Kullanıcılar için güneş panellerinin kalitesini değerlendirmestandartları aşağıdaki gibidir: 

Güneşmodüllerinin genel görünümü 

1. Güneşmodüllerinin tamamında, aynı modül grubundaki hücrelerin yüzey rengi, belirginrenk sapması, kırık ızgara, kusur hasarı, lehim bağlantısı oksidasyon noktalarıvb. olmadan tek tip olmalıdır. 

2. Güneşmodülündeki her bir hücre dizisi ve ara bağlantı çubuğu, düzgün bir şekildedüzenlenmiştir ve sapma olmadan kaynaklanmıştır, hücre dizileri arasındakiboşluk, belirgin bir sapma olmaksızın muntazamdır ve lehim şeridinin yüzeyikalay ve oksidasyondan arındırılmıştır. 

3. Güneşmodülünün sızdırmazlık katmanında hava kabarcığı veya delaminasyon yoktur,katman açık ve şeffaftır, içeride kir yoktur, alacalı renk yoktur. 

4. Güneşmodülünün alüminyum çerçevesi temiz ve korozyon lekelerinden arındırılmışolmalı ve arayüz belirgin boşluklar, keskinlik ve çapaklar olmadan kompaktolmalıdır. 

5. Silika jelinkenar bantları homojen olmalı ve lokal tutkal birikimi olmamalıdır. 

6. Bağlantıkutusu açıkça işaretlenmiştir, yapıştırma sağlamdır ve toka sağlam vegüvenilirdir. 

Düşük demirtemperli süet cam 

Şu anda, geleneksel güneş modülleri düşük demirli temperli süet camkullanıyor. Cam yüzey temiz ve düzenli olmalı, çizik, girinti, kırışıklık,gökkuşağı, çatlak, silinemez kir, açık kabarcıklar ve diğer istenmeyenetkenlerden arındırılmış olmalıdır. Kaplamalı cam için, renkli ışık, kabartmabaskılar ve yağ parmak izi gibi lekelerden kaçınmak için cam yüzeyine eğikbakmanız da gerekir.   

Güneşfotovoltaik hücreleri 

A sınıfıhücrenin standardı şu görünümü karşılamalıdır: ufalanma, ufalanma, ufalanma,yanlış işaret, sızıntı, leke, filigran, parmak izi, yağ lekesi, çizik, çatlak,oksidasyon, sararma ve diğer kusurlar yok; Belirgin renk sapması yok; 

Arka alüminyumdüzdür; alüminyum boncuklar, alüminyum kaplama, alüminyum dikenler ve kıvrımlarolmamalıdır. 

Izgara hattınınsararmasına ve oksidasyonuna izin verilmez, ana ızgara hattının kırılmasınaizin verilmez; 

Hücre baskıofsetine izin verilmez ve baskı ofseti 0,5 mm'den azdır.   

Güneşfotovoltaik arka panel 

Solarfotovoltaik arka panelin yüzeyi temiz, düz, temiz ve renksizdir. Yüzeydeyabancı madde, kir, su izi, kırışıklık, çürük, şişkinlik veya çizik yoktur;arka plaka ile camın kenarı arasında belirgin bir boşluk yoktur.   

Güneşfotovoltaik bağlantı kutusu 

Solarfotovoltaik bağlantı kutusunun silinmez bir işareti vardır: ürün modeli, üretimmalzemesi, voltaj seviyesi, su geçirmezlik seviyesi, çıkış terminal polaritesi,uyarı işareti; 

Bağlantı kutusuve kablo, tokadan düşmeden güvenilir bir şekilde bağlanır ve üst ve altkabukları bağlayan toka sağlam ve güvenilirdir; 

Bağlantıkutusunun tabanının silikon kauçuğu arka plakaya sıkıca bağlanmıştır, bükülmeolayı yoktur, görünür boşluk yoktur; 

Birleşme kayışıarka plakadan çekilir ve güzel ve bozulmaz ve iki bitişik birleşme kayışıbirbirine değmemelidir; 

Konnektörterminalleri önemli pozitif ve negatif polarite tanımlamasına sahiptir; erkekve dişi konektörler iyi temas halindedir ve iyi kendi kendini kilitlemeözelliklerine sahiptir.   

Güneşfotovoltaik panel alüminyum çerçeve 

Alüminyumçerçeve genellikle yüzeyde anotlanmış alüminyum alaşımıdır; 

Görünüm:Çerçevenin yüzeyi düzgün ve düzdür, hasar yok, renk farkı yok, çizik yok,belirgin kir, silikon kalıntısı vb. yok; komple kablo delikleri ve montajdelikleri ile uzunluk ve konum doğrudur; 

Kablosuzyaralanmalar, sıyrıklar, çürükler (köşeler dahil), mekanik çizgiler, arkçukurları, çukurlar, soyulma, korozyon, kabarcıklar, filigranlar, mimeograflarve kir; kenarlarda çapak yok; 

Şu anda, güneş fotovoltaik modüllerinin iyi mekanik yük performansıesas olarak çerçevenin desteklenmesinden ve korunmasından gelir ve piyasadabilinen çerçeve genişliği 35-40 mm'dir.Yük performansını test etmesi gerekenprojeler veya bölgeler için, koruma için daha yüksek bir çerçeve genişliği (45, 50mm) izlenmelidir.   

Yüksek kalitelibileşen üreticileri nasıl seçilir 

1. Bağımsızlaboratuvarlardan ve üçüncü taraf belgelendirme ve test kuruluşlarındanbelgelendirme raporları yayınlayabilme Ancak, genel üreticiler bileşenlerionaylarken bilinçli olarak yüksek kaliteli bileşenleri test etmek içinseçecektir. Bu nedenle, üçüncü taraf sertifikasyon raporu yalnızca temel bir referans temeliolarak kullanılabilir. 

2. Komponentüreticisi sektörde bilinen bir markadır ve üretim kapasitesi yüksektir.Bunedenle sektördeki maliyetleri düşürme baskısı altında hammadde üreticileri ilepazarlık yapma kabiliyetine sahiptir, bu nedenle daha fazla kar marjınasahiptir. ve köşeleri kesmez ve kendi kendini imha etmez. 

3. Fotovoltaikhücreler, fotovoltaik modüllerin en önemli ve temel güç üretim birimidir.Bunedenle, fotovoltaik modüllerin kalitesi büyük ölçüde fotovoltaik hücrelerinkalitesine bağlıdır.Bu nedenle, modül üreticilerinin kendi hücre fabrikalarıolup olmadığı, Kalite kullanılabilir.önemli bir değerlendirme kriteridir. 

4. Son olarak,üreticinin fabrika EL fotoğraflarını ve bileşenlerle güç testi ile ilgili veriraporlarını sağlayıp sağlayamayacağı önemli bir değerlendirme temeli olarakkullanılabilir. 

Özetle güneşpanellerinin renk sapması için kalite sorunu olup olmadığını belirlemek içindeğerlendirme kriterlerine göre daha mantıklı bir yargıda bulunmak gerekir.