Return to site

Karlı bölgeler için en iyi fotovoltaik paneller hangileridir?

March 9, 2023

Giderek daha fazla ev sahibinin güneş PV panelleri kurmayı seçmesi için neredeyse durdurulamaz bir küresel eğilim var. Ancak yılın dört ayından fazla uzun kışlar yaşayan insanlar için soğuk ve kar, güneş enerjisine geçişle ilgili en büyük endişelerdir. Peki, karlı alanlara fotovoltaik paneller yerleştirilebilir mi? Ne tür paneller seçmeliyim? Ve nasıl kurulmalılar? Bu makale tüm sorularınızı yanıtlayacak.

Fotovoltaik paneller soğuk bölgelerde her zamanki gibi çalışabilir

Teorik olarak, PV paneller -40°C ila 80°C aralığında çalışabilir. PV paneller için optimum çalışma sıcaklığı 25°C'dir. Sıcaklıktaki her 1°C'lik artış için, güç üretim verimlilikleri sıcaklık katsayısı olarak bilinen %0,3-%0,4 oranında azalır. Fotovoltaik hücreler negatif sıcaklık özelliklerine sahip yarı iletken bir cihazdır, sıcaklık ne kadar düşük olursa güç üretim performansı o kadar iyi olur. Fotovoltaik panellerin soğuk bölgelerde en iyi şekilde elektrik üretebildiği, aksine çok yüksek sıcaklıkların fotovoltaik panellerin enerji çıkışını sınırlayabildiği görülebilir.
Buna ek olarak, özellikle çift taraflı çift camlı modüller kurduysanız, zemindeki kar PV paneller için iyi bir şeydir. Yerdeki beyaz kar bir ayna görevi görür ve PV panelin arkasına çok fazla güneş ışığı yansıtır, böylece panelin güç çıkışını büyük ölçüde artırır.

Daha fazla bilgi edinmek için fotovoltaik panellerin kışın nasıl çalıştığına dair önceki blog yazımızı okuyun

PV paneller için gerçek soğuk ve kar tehdidi

Soğuk sıcaklıklar PV panellerden elektrik üretmek için iyi olsa da, aşırı düşük sıcaklıklar ve yoğun kar bazen PV panellerde geri dönüşü olmayan hasara neden olabilir. Asıl tehdit yoğun kar ve su buharı penetrasyonundan kaynaklanmaktadır.
Yoğun kar
Panelleri kaplayan kar, panellerin güneş ışığını emmesini doğrudan engellemekle kalmaz, aynı zamanda aşırı kar da modülleri kolayca deforme edebilir ve hatta zarar verebilir; bazı karlı bölgelerde bir gecede panelleri ezecek kadar kar birikebilir.
Su buharı penetrasyonu
Buna ek olarak, kar, buz ve dondurucu yağmur da bir PV dizisinin modülleri arasında buzlu sütunlar oluşturabilir. Bu sütunlar, suyu devrelerin ve modül arka tabakaları ve bağlantı kutuları gibi cihazların içine kolayca taşıyarak elektrik yalıtım hasarına ve kısa devre arızalarına yol açabilir.

Bu tehditler karşısında, kurulumunuz için daha uygun PV panelleri, invertörleri ve diğer ekipmanları seçerken daha dikkatli olmamız ve kurulumu, işletimi ve bakımı yerel koşullara göre uyarlamak için daha profesyonel bir kurulumcu seçmemiz gerekir. Bu konuda daha fazla bilgi için önceki blog yazımızı okuyabilirsiniz: Fotovoltaik enerji üretiminin verimliliğini nasıl artıracağınızı öğretecek 6 ipucu

Soğuk ve karlı bölgeler için en iyi PV paneli hangisidir?

Soğuk ve karlı iklim koşulları için, PV şirketleri üretim süreçlerini iyileştirerek ve malzemeleri geliştirerek yukarıdaki potansiyel riskleri etkili bir şekilde ele alabilir.
Yüksek kar yükü modüllerinin kullanılması
Yüksek performanslı alüminyum alaşımlar çerçevenin mukavemetini önemli ölçüde artırabilir. Daha kalın ve daha geniş alüminyum alaşımlı profiller kullanmak ve modülün ortasına takviye çubukları eklemek, modülün mekanik yükünü %20'den fazla artırabilir, bu da modülün kar yükü mukavemetini artırır ve daha ağır karlara dayanmasını sağlar.
Çift camlı modüllerin kullanılması
Cam, kum ile aynı madde olan inorganik silika maddesidir. Arkadaki organik arka tabakanın camla değiştirilmesi, su buharının nüfuz etmesini ortadan kaldırır, PID'yi önler ve modülün ömrünü uzatır.

Yakın zamanda Maysun Solar, İskandinav bir müşterinin gereksinimlerine göre özelleştirilmiş yüksek kar yüküne sahip çift camlı bir modül ürünü geliştirmiştir: TwiSun X. TwiSun X'in çift taraflı camı, saf fiziksel sertleştirme teknolojisi ile üretilen ve Tesla'nın Solar Roof serisi PV cam tedarikçisi tarafından sağlanan yüksek verimli ters geçirgenliğe sahip bir PV camdır; 30 mm'lik çerçeve ise daha güçlü bir 6005-T6 alüminyum alaşımından yapılmıştır 30 mm çerçeve, daha kalın ve daha geniş bir boşluğa sahip daha güçlü bir 6005-T6 alüminyum alaşımından yapılmıştır; modülün mekanik yükünü% 20 artırmak için modülün arkasına aynı malzemeden iki ek alüminyum alaşımlı takviye çubuğu eklenmiştir ve 6000 Pa'lık bir ön kar yükü ile.
Ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki butona tıklayın.